پرینت

آیا قند خون پایین می تواند باعث افزایش فشار خون شود؟

آیا قند خون پایین می تواند باعث افزایش فشار خون شود؟

بازدید:۱۰۷

صد انلاین | یک مطالعه کوچک روی 22 فرد مبتلا به دیابت نوع 1، قند خون پایین را با فشار خون بالا مرتبط کرد و نشان داد که هیپوگلیسمی ممکن است به مرور زمان منجر به فشار خون بالا شود. 

به گزارش به گزارش خبرگزاری ، قند خون پایین که به عنوان هیپوگلیسمی نیز شناخته می شود، به عنوان سطح قند خون 70 میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) یا کمتر تعریف می شود. علائم قند خون پایین می تواند شامل خستگی، تعریق و سوزن سوزن شدن لب ها باشد. فشار خون بالا می تواند نشانه قند خون پایین هم باشد.

 

 

 

 


قند خون پایین به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 رایج است که در آن لوزالمعده انسولین کمی تولید می کند یا اصلاً انسولین تولید نمی کند. با این حال، ممکن است در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که انسولین یا داروهای خاصی مصرف می کنند نیز رخ دهد.

 

 

قند خون پایین می تواند فشار خون را افزایش دهد

بدن ما انرژی خود را برای عملکرد صحیح از گلوکز دریافت می کند که در کربوهیدرات های مصرفی ما یافت می شود. انسولین مسئول کشیدن گلوکز از جریان خون به داخل سلول ها است، نقطه ای که برای انرژی استفاده می شود.

هنگامی که سطح قند خون ما پایین است، بدن ما سعی می کند با ایجاد تغییرات مختلف، از جمله افزایش ضربان قلب و فشار خون سیستولیک محیطی (فشار خون و مواد مغذی را به سمت ریه ها و قلب) این قند خون را به حد نرمال برگرداند. در این زمان همچنین فشار خون مرکزی را کاهش می دهد؛ این نوع فشار، خون و مواد مغذی را از قلب به سمت اندام ها و رگ های خونی کوچکتر می راند.

 

 

اثرات طولانی مدت قند خون پایین

تکرار دوره های قند خون پایین می تواند باعث تغییرات دائمی در فشار خون و افزایش خطر ابتلا به فشار خون در افراد مبتلا به دیابت شود. قند خون پایین ممکن است منجر به تغییرات بلندمدت شناختی (عقلی)، آریتمی قلبی (ریتم نامنظم قلب) و حملات قلبی شود.

فشار خون بالا شایع ترین عامل خطر برای سکته مغزی است؛ همچنین شناخته شده است که خطر ابتلا به مشکلات مغزی، قلبی و کلیوی را افزایش می دهد. در این وضعیت آسیب اندام و اختلال عملکرد شناختی نیز ممکن است رخ دهد. بنابراین، اگر فشار خون بالا کنترل نشود، ممکن است حوادث جدی مانند سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی کلیه و زوال عقل اتفاق بیافتد.

فشار خون بالا باعث می شود دیواره های شریانی فشار غیرقابل تحملی را تجربه کنند که در نتیجه قلب برای پمپاژ خون نیاز به عملکرد بیشتر و سخت تری دارد.

یک مطالعه کوچک روی 22 فرد مبتلا به دیابت نوع 1، قند خون پایین را با فشار خون بالا مرتبط کرد و نشان داد که هیپوگلیسمی ممکن است به مرور زمان منجر به فشار خون بالا شود.

 

 

علائم فشار خون بالا

فشار خون بالا کوتاه مدت که به دلیل قند خون پایین ایجاد می شود ممکن است ضربان قلب را نیز افزایش دهد. به غیر از آن، فشار خون بالا معمولاً با هیچ علامت هشدار دهنده ای همراه نیست و تنها راه برای تشخیص فشار خون بالا، نظارت بر فشار خون است.

 

 

چگونه از کاهش قند خون جلوگیری کنیم؟

در اینجا چند نکته برای جلوگیری از کاهش قند خون مطرح شده است:

  • وعده های غذایی منظم داشته باشید و رژیم غذایی متعادل بخورید.
  • میان وعده های سالم همراه داشته باشید.
  • نحوه استفاده از دستگاه تست گلوکز در خانه را بیاموزید یا از پزشک درباره وضعیت خود بیشتر بپرسید.
  • یک دفتر خاطرات غذایی داشته باشید که می تواند به شما کمک کند محرک های خود را شناسایی کرده و رژیم غذایی خود را مطابق با آن اصلاح کنید.
  • گاهی اوقات حتی زمانی که شما سعی می کنید از آن جلوگیری کنید، قند خون پایین را تجربه خواهید کرد. بنابراین، بهتر است قرص های گلوکز یا سایر کربوهیدرات های سریع الاثر مانند نصف موز یا دو قاشق غذاخوری کشمش را همراه خود داشته باشید.

قانون 15-15 می تواند به شما کمک کند قند خون خود را به آرامی بالا ببرید. این روش شامل خوردن 15 گرم کربوهیدرات سریع الاثر و بررسی سطح قند خون پس از 15 دقیقه است. اگر قند خون شما در عرض 15 دقیقه به کربوهیدرات ها پاسخ نمی دهد، مراحل را تکرار کنید تا قند خون شما به محدوده هدف شما برسد. اگر نتوانید قند خون خود را کنترل کنید، ممکن است لازم باشد فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا به دنبال کمک فوری پزشکی باشید.

پیشگیری از افت قند خون بخش مهمی از پیشگیری از فشار خون بالا است، اما تنها راه کنترل آن نیست. با پزشک خود در مورد عوامل خطر منحصر به فردی صحبت کنید که ممکن است بر نحوه برخورد شما با قند خون و فشار خون تأثیر بگذارد.

 

 

علائم افت قند خون چیست؟

علائم افت قند خون (هیپوگلیسمی) شامل اضطراب، گیجی، لرز، خستگی، تاری دید، سرگیجه، افزایش نبض، خواب آلودگی، گرسنگی، مشکلات تعادل و هماهنگی، حالت تهوع، تعریق، لرزش، لکه دار شدن پوست، کابوس، تشنج و تحریک پذیری است. قند خون پایین می تواند تأثیر متفاوتی روی همه افراد بگذارد.

 

 

آیا سطوح پایین پتاسیم باعث افزایش فشار خون می شود؟

بله.

سطوح پایین پتاسیم می تواند فشار خون را افزایش دهد. به همین دلیل است که دریافت مقادیر مناسب پتاسیم در رژیم غذایی می تواند فشار خون را کاهش دهد، خطر سکته مغزی را کاهش دهد و به جلوگیری از گرفتگی عضلات کمک کند.

با این حال، برخی از افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید میزان مصرف پتاسیم خود را کنترل کنند زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند باعث مشکلات سلامتی بالقوه شود.

 

در آخر

کنترل قند خون پایین و فشار خون بالا می تواند استرس زا باشد. با این حال، نیازی نیست که کل زندگی شما را بهم بریزد. اقدامات زیادی وجود دارد که می توانید برای کاهش استرس خود و تأثیری که تشخیص و اضطراب ناشی از آن بر زندگی شما داشته باشد، بردارید.

به عنوان مثال، ممکن است بخواهید به دستور العمل هایی نگاه کنید که به کاهش فشار خون شما کمک می کند و راه هایی برای مدیریت قند خون برای اطمینان از اینکه در سطح سالمی است، داشته باشید. به دنبال گام‌های قابل کنترلی باشید که می‌توانید بردارید، و با پزشک خود هماهنگ باشید. با هم می توانید تأیید کنید که در مسیر درستی برای مدیریت قند خون پایین و فشار خون بالا قرار دارید.

4561/ب

منبع خبر