پرینت

آنتی اکسیدان‌ها قاتل سرطان ، دیابت و زوال عقل

آنتی اکسیدان‌ها قاتل سرطان ، دیابت و زوال عقل
آنتی اکسیدان‌ها قاتل سرطان ، دیابت و زوال عقل

بازدید:۱۵

به گزارش خبرگزاری |  تولید و مصرف آنتی اکسیدان‌ها و رادیکال‌های آزاد در بدن انسان به شکل متناوب اتفاق می‌افتد. کبد هنگام مبارزه با سموم بدن، آنتی اکسیدان تولید می‌کند و در طرف مقابل، گلبول سفید نیز برای مبارزه با برخی بیماری‌های ویروسی، رادیکال آزاد تولید می‌کند.

به گزارش به گزارش خبرگزاری ، استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد در بدن با مصرف قدرتمندترین مواد مغذی یعنی آنتی اکسیدان‌ها خنثی می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها که در میوه‌ها، سبزیجات و انواع چای یافت می‌شوند، از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد و در نهایت ابتلا به برخی بیماری‌ها محافظت می‌کند.


بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، اگر رژیم غذایی خود را به درستی انتخاب کنید، می‌توانید روزانه از تمامی منابع آنتی اکسیدان‌ها بهره ببرید.

با مصرف منظم آنتی اکسیدان‌ها می‌توانید ۷ بیماری زیر از را از خود دور کنید:

_ بیماری‌های قلبی عروقی: رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات، غلات سبوس‌دار، آجیل و چای، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. انگور قرمز نیز سرشار از "رسوراترول" است. شاید باور نکنید که شکلات تیره نیز سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است.

_ ناباروری: مطالعات جدید نشان داده‌اند مردانی که مکمل‌های لیکوپن، ویتامین‌های E و C، روی، سلنیوم، فولات و سیر را مصرف می‌کنند، دو برابر کمتر از دیگر مردان در معرض خطر ناباروری قرار دارند.

_ دژنراسیون ماکولا: شایع‌ترین علت کوری در افراد مسن است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب می‌شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است. مطالعات نشان می‌دهد آنتی‌اکسیدان‌های لوتئین و زیگزانتین در برابر ابتلا به این بیماری چشمی محافظت ایجاد می‌کنند.

_ دیابت: قندخون به سرعت تولید برخی از رادیکال‌های آزاد غیر معمول را افزایش می‌دهد. این مولکول‌های مخرب باعث بسیاری از عوارض ناشی از دیابت از جمله نابینایی، آسیب عصبی و نارسایی کلیه می‌شوند. برخی از مطالعات امیدوارکننده نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند علائم دیابت را کاهش دهند. به عنوان مثال مطالعات اروپایی نشان می‌دهد که مکمل‌های غذایی حاوی اسید آلفالیپوئیک (که در اسفناج، بروکلی و گوشت گاو یافت می‌شود)، ممکن است درد و ناراحتی نوروپاتی دیابتی را کاهش دهند. برخی دانشمندان نیز دریافته‌اند ترکیب آنتی اکسیدانی کورکومین که در زردچوبه یافت می‌شود، منجر به کاهش آسیب‌های کلیوی در دیابتی‌ها می‌شود.

_ زوال عقل: سلول‌های مغزی افرادی که دچار انواع زوال عقل از جمله آلزایمر هستند، شواهدی از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد را نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد رادیکال‌های آزاد یکی از علل تجمع آمیلوئید در مغز هستند که مشخصه بیماری آلزایمر است. هیچ کس مطمئن نیست که آنتی اکسیدان‌ها چطور از آلزایمر جلوگیری می‌کنند اما، ثابت شده که مصرف نوعی از آنتی اکسیدان‌ها یعنی ویتامین‌های E و ث، از مغز در برابر این آسیب‌ها جلوگیری می‌کند.

_ آلرژی و آسم: کودکانی که مقدار زیادی گوجه‌فرنگی، بادمجان، کدو سبز و لوبیای سبز می‌خورند، کمتر به آسم مبتلا می‌شوند. آنتی اکسیدان‌های آلفاکاروتن، بتاکاروتن، ویتامین C و لیکوپن ممکن است از بافت ریه محافظت کنند.

_ سرطان: مصرف زیاد میوه و سبزیجات در برابر برخی از سرطان‌ها محافظت می‌کند. با این حال، برای کسانی که تحت شیمی درمانی قرار دارند، نگرانی این است که مصرف زیاد آنتی اکسیدان‌ها ممکن است مانع از درمان شود، زیرا برخی از داروهای شیمی درمانی از رادیکال‌های آزاد برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند؛ بنابراین در این مورد با پزشک خود صحبت کنید.

21458/ف

منبع خبر