افزایش شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا با این رفتار
بازدید:۴۸
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: ارتباطات، افزایش مسافرت ها، تغییر شیوه زندگی و مصرف غذاهای آماده منجر به افزایش شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا شده و این بیماریها را به یک مشکل بهداشتی تبدیل کرده است.به گزارش مجله سلامت به گزارش خبرگزاری ، دکتر ناصر امینی با اشاره به اینکه بیش از 2 میلیارد نفر در دنیا آب آلوده می نوشند و بیش از2.4 میلیارد نفر به سرویس های دفع فاضلاب بهداشتی دسترسی ندارند گفت: طبق تخمین سازمان جهانی بهداشت سالیانه 420 هزار مورد مرگ به دلیل بیماریهای قابل انتقال از طریق غذا رخ می دهد که حدود یک سوم آن مربوط به کودکان زیر 5 سال است.
وی با بیان اینکه شاخص سالانه سالهای از دست رفته عمر به دلیل مصرف مواد غذایی نا ایمن در سطح جهان، حدود 33 میلیون سال تخمین زده می شود گفت: در دنیا هر ساله یک نفر از 10 نفر، مبتلا به بیماریهای منتقله از اب و غذا می شوند.
دکتر امینی گفت: در سالهای اخیر بیماری وبا روند افزایشی داشته و میزان کشندگی آن حدود 2 درصد بوده است که سازمان جهانی بهداشت وضعیت کنونی را مطرح کننده احتمال اپیدمی می داند.
وی اظهار کرد: بررسی نقشه اخیر پراکندگی اپیدمی های فعال وبا و اسهال حاد آبکی در دنیا حاکی از افزایش موارد مذکور در تعدادی از کشورهای همجوار با کشورمان به ویژه در مرزهای شرقی است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه نمونه گیری از بیماران باید حتماً قبل از شروع درمان انجام شود تا با تشخیص به موقع بتوان از اپیدمی جلوگیری کرد، گفت: تیم های واکنش سریع مراکز بهداشتی با بررسی اطرافیان فرد مبتلا از نظر بیماری نسبت به نمونه گیری، قرنطینه و ارائه آموزش های لازم به منظور شکستن زنجیره انتقال بیماری اقدام می نمایند.
دکتر امینی با بیان اینکه بیماریهای وبا، بوتولیسم، تیفوئید، طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا، هپاتیت های A , E و اسهال های خونی مشمول نظام مراقبت و ثبت در سامانه کشوری وزارت بهداشت هستند، بر شناسایی زودهنگام بیماران و نمونه گیری قبل از شروع درمان، توجه به مقاومت های دارویی و لزوم بررسی اطرافیان بیمار تاکید کرد.
21458/غ