به زودی تسهیلات مناسبی به صنعت داروسازی کشور اعطا میشود
مهدی برادران، معاون وزیر صمت درباره صنعت داروسازی و مکمل و پرداخت تسهیلات اظهار کرد: خوشبختانه با همکاری خوبی که با سازمان غذا و دارو داشتیم و اقداماتی که در جامعه صنعتی شکل گرفته با توجه به اینکه ما در حوزه مواد اولیه کشور ظرفیتهای بسیار خوبی داریم، امروز بیش از ۱۰۰ واحد تولیدی در حوزه تولید مکملها و بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی در حوزه تولید بدون کارخانه در وزارت صنعت، معدن و تجارت پروانه تولید دارند که میتوانند محصولات خود را تحت نظارت وزارت بهداشت تولید کنند.
وی افزود: این مکملها روند تولید داخلی را طی میکنند. در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۱۸ میلیون دلار مواد اولیه برای این صنعت تامین کردیم و در سال ۱۴۰۲ این میزان به حدود ۸ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار رسیده که نسبت سال ۱۴۰۱حدود ۵۳ درصد کاهش داشته است. امیدواریم با همین روند که در تولید ملی مکملها طی میکنیم تا پایان سال بتوانیم به جهش تولید و خودکفایی در این صنعت برسیم و تراز خودمان را مثبت کنیم.
برادران تاکید کرد: در حال حاضر عمده نیازهای داخلی تامین میشود و کیفیت مناسبی نیز دارند البته در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵ درصد افزایش صادرات داشتهایم. نمایشگاه امروز (همایش مکملهای غذایی و دارویی) و نمایشگاهی که در حوزه افزایش توانایی صادراتی در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد؛ ۲۰۰۰ تاجر از سراسر جهان به کشور ما میآیند و ۷۰ هیئت خارجی در سطح وزرا و بالاتر نیز در حوزه تجاری به کشور ما سفر خواهند کرد که فرصت بسیار مناسبی است که هم در مقیاس کشورهای منطقه و هم در سطح کشورهای عضو پیمان شانگهای و بریکس و همچنین کشورهای آفریقایی از این ظرفیت استفاده کنند. همچنین تمام ۷۰ هیئت خارجی و ۲۰۰۰ تاجر حضور خود را در این نمایشگاه به صورت قطعی اعلام کردهاند.
وی افزود: تلاش ما این است که ظرفیت تولید داخل خود را افزایش دهیم و میزان تولیدات در حد زیاد باشد هر چقدر که این روند ادامه پیدا کند در مدیریت قیمت تمام شده میتوانیم عملکرد مناسبی داشته باشیم.
معاون وزیر صمت با اشاره به دغدغه صادرات اظهار کرد: با تفاهمات انجام شده با وزارت بهداشت امکان صادرات مهیا شده و طبق دستور وزیر بهداشت تا سقف ۲۰ درصد خارج از روال اخذ مجوز اقدام میکنند و سایر موارد نیز با هماهنگی وزارت بهداشت امکان صادرات برای آنها فراهم میشود، امیدوارم که در سال جهش تولید بتوانیم از این ظرفیتها بهرهمند شویم.
وی افزود: یکی از دغدغههای دیگر مسئله تسهیلات است با توجه به اینکه این صنعت بسیار جوان و دانش بنیان است جزو اولویتهای اصلی وزارت صنعت معدن و تجارت قرار گرفته است. به نظام بانکی و به استانها نیز اعلام کردهایم که به جای سرمایهگذاری در صنایعی که در آنها اشباع هستیم در این صنایع و به ویژه امنیت داخلیسازی این صنعت سرمایهگذاری شود که امیدواریم ظرف چند ماه آینده بر اساس تفاهمات انجام شده میان وزارت بهداشت، صنعت، معدن و تجارت و همچنین نظام بانکی بتوانیم تسهیلات مناسب را هم در قالب تامین مالی و هم در قالب تسهیلات در اختیار صنایع قرار دهیم.