چندپارگی منابع پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز ترجیحی صنایع دارویی را فرسوده کرده است
یونس عرب، مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی ایران در پاسخ به این سوال که موضع گیریهای اخیر سازمان غذا و دارو در جهت رفع کمبودهای دارویی بیماران تالاسمی در عمل چقدر تحقق یافته است؟ توضیح داد: سازمان غذا و دارو حتی زمانی که هیچ دارویی نداشتهایم و عملا در سال ۱۴۰۰ که با قحطی به تمام معنای دارو مواجه بودیم، اذعان داشت که دارو به وفور وجود دارد و خواسته بیماران و انجمن تالاسمی ایران بیمنطق است.
او در ادامه خاطرنشان
۳۵ درصد بیماران تالاسمی امکان مصرف داروهای تولید داخلی را ندارند
عرب افزود: آنچه که مشخص است این است که به اذعان پزشکان درمانگر و وجود فرمهای عوارض دارویی در بیماران، ۳۵ درصد بیماران تالاسمی قادر به مصرف هیچ کدام از داروهای تولید داخل نیستند و به همین دلیل حتما باید داروی خارجی در دسترس این بیماران قرار بگیرد.
وی ادامه داد: صرف نظر از اینکه برند دارو، ایرانی
استانهای محروم دارای بیشترین بیمار تالاسمی کمتر از سوی مسئولان دیده شدهاند
به گفته عرب، استانهایی که آسیب بیشتری از این بیماری دیده اند، با وجود اینکه محرومیت و بیمار بیشتری دارند، اما از سوی مسئولان کمتر دیده شده اند. در بحث تامین دارو در این استان ها، داروخانهها چالشهای بیشتری دارند. خیلی وقتها امکان خرید ندارند، چرا که بدهیهای سنگینی بخاطر تعداد بالای بیمار به شرکتهای پخش دارند.
وزارت بهداشت در زمینه پیشگیری از ابتلا به تالاسمی خوب عمل کرده است
مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی ایران دربارهی اقدامات پیشگیرانه برای بیماری تالاسمی گفت: در بحث پیشگیری و بهداشت،
عرب در پایان با اشاره به تلاشهایی که در زمینه پیشگیری از بیماری تالاسمی شده است، اظهار کرد: آمار تولد جدید شیب کاهشی دارد و با درصد خیلی کمی رو به کاهش میرود. اما مرگ و میر در بیماران تالاسمی به خاطر وضعیت بسیار ناپایداری که در حوزه درمان و تامین دارو داریم جزو بزرگترین چالشهای جامعه امروز تالاسمی ایران است./ایلنا