اطلاعات مربوط به کمبودهای دارویی را ما داریم، 300 قلم دارویی کمبود نداریم
وی همچنین افزود: بر اساس استانداردهای بین المللی میبایست ذخایر پایدار کشور ها بین ۳ تا ۶ ماه باشد اما عمده اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی ما موجودی بالای ۶ ماه را دارند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: آن دسته از داروهایی که موجودیشان به زیر سه ماه و زیر یک ماه برسند وارد هشدار میشوند و آنهایی که وارد زیر یک ماه هستند را کمبود تلقی میکنیم و به عنوان یک هشدار بحرانی گزارش میکنیم و وارد فاز مسیرهای دیگری میشویم تا برای تامین آنها اقدام کنیم.
وی ادامه داد: ما حدود ۳۷۰۰ کد ژنریک دارویی و۵۷۰۰ ایندکس تجهیزات پزشکی داریم. ما معمولا آمار اقلاممان را بر اساس کد ژنریک در دارو و ایندکس در تجهیزات اعلام
محمدی با اشاره به مرجع اعلام کمبودی دارو بیان کرد: معمولاً کمبودهای دارویی بین سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی است. ما از چند مجرا کمبودها را شناسایی میکنیم که یکی از آنها گزارشهای مردمی است و دیگری معاونتهای غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور کمبودهایی که در سطح شهر یا استان شناسایی می کنند را در سامانه کمبود گزارش میکنند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: سامانه دیگری تحت عنوان پیش بینی داریم که شرکتهای تولید کننده دارو اطلاعات آن را پر میکنند و شرکت تولید کننده باید تعداد داروی نهایی و ماده اولیه خودش را ثبت کند.
وی افزود: تامین دارو بر عهده شرکتهای داروسازی است و ما صرفاً برنامهریزی تامین دارو را انجام میدهیم و ما صرفاً زیر ۱۰۰ قلم دارویی را کمبود داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: متاسفانه اگر کمبود دارویی را اعلام کنیم، و این اعلام کمبود عمومی بشود معمولاً تجربهای که به دست ما آمده بین دو تا سه برابر تخمینی
وی ادامه داد: مثلا زمانی که اعلام می شود که انسولین دچار کمبود شده اگر مصرفش در ماه یک میلیون عدد باشد شما باید ۳ میلیون عدد به بازار تزریق کنید تا این کمبود رفع شود چون نگرانی کمبود در مصرف کنندهها باعث میشود که به داروخانه رجوع کنند و به دلیل این که کمبود است سهمیه بیشتری را طلب می کنند.
محمدی در ادامه افزود: یا مثلا مصرف وارفارین به ۲.۵ میلیون عدد در ماه رسیده بود اما اواخر پارسال یکدفعه گفته شد که وارفارین کم است و ما در آن ماه ۱۰ میلیون عدد توزیع کردیم اما بازهم کم آمد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در چند ماه قبل یکی از خطوط کارخانجات تولید شیر خشک در کشور با اختلال مواجه شده بود و حدود چند هفته تعطیل شد که دو قلم شیر خشک که هر کدام یک و دو و سه دارند مدتی کمبود پیدا کرد اما بعد از آن این کمبود رفع شد.
وی ادامه داد: برخی از اقلام کمبودی ما، اقلامی است که کمبود جهانی دارند. مرتباً کمبودها در حال کم یا زیاد شدن هستند یعنی ممکن است تعدادی از اقلام کمبود پیدا کنند و تعدادی
محمدی در مورد وضعیت تولید دارو از ابتدای سال افزود: ما هم اکنون شرایط خوبی را داریم. حدوداً در بخش دارو حدود ۱۷ درصد تولید ما نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش داشته که میتوان یکی از دلایل آن اصلاح سیاستهای ارزی باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شرایط نقدینگی ما با توجه به اصلاح سیاستهای ارزی مقداری نسبت به چند ماه قبل حادتر شده و این نیاز به حمایتهای ویژهای دارد.وی ادامه داد: باید سازمان برنامه و بودجه در ابتدا پرداخت کاملی را به سازمانهای بیمهگر داشته باشد هم اکنون طبق آخرین آماری که ما تا پایان تیر ماه داریم حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی مراکز درمانی ما به شرکتهای بخش دارواست.
محمدی گفت: مهمترین چالشی که صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی ما با آن روبروست بحث نقدینگی است. رئیس سازمان غذا و دارو افزود: ما در صادرات دارو هر چه به سمت ارز غیر ترجیحی برویم صادرات مان بیشتر است.