به جای نطقهای غیرکارگشا هشدارهای متخصصان دارو را بشنوید
نقدینگی را چالش اصلی حوزه دارو در کشور خواند و ضمن تاکید بر لزوم اصلاح آن، در عین حال تفکیک حساب دارو از سایر حسابها را خواستار شد.
محمد پیکانپور در نشست خبری دومین نمایشگاه محصولات دانشبنیان حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: کلیت بستر باید برای تمام شرکتهای فعال در حوزه تولید و تامین دارو و تجهیزات پزشکی مورد واکاوی قرار گیرد و نه تنها برای دانش بنیانها.
به گفته وی، شرکتهای دانش بنیان میتوانند نفوذ جمهوری اسلامی را در شرکتهای منطقه افزایش دهند و باید حمایت مناسبی از آنها صورت گیرد.
وی افزود: برخی موارد به صورت سلبی مانع فعالیت شرکتهای تولید کننده اعم از دانش بنیان و غیره میشود. اقدامات حمایتی اداره کل دارو مصداقا مشخص است. یک بخشی از مشکلات دارو فراسازمانی است و دستگاههای دیگر و مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها نیز باید حمایت کنند و کارهای آنها تاثیر جدی بر برونداد حوزه دارو دارد. نمیتوان
پیکانپور با اشاره به اینکه با مدیریت اقتضایی روبهرو هستیم، تصریح کرد: اگر قرار است که حوزه دارو بتواند حیات خود را ادامه دهد و رشد کند، لازم است بیش از هر چیزی چرخه نقدینگی این صنعت واکاوی و اصلاح شود. بهرغم درخواست ۱۰۵ همتی بودجه دارویاری اما ۶۹ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب ما در سال جاری در خصوص دارویار بود و این درحالیست که امروز ما مورد نقد مجلس قرار گرفتیم که چرا مطالبات صنعت دارو پرداخت نشده است. دقیقا ۶۹ هزار میلیارد تومان مطالبات شرکتهای پخش از مراکز خدمات دارویی و داروخانهها است.
وی تاکید کرد: چالش اصلی دارو در کشور امروز مسئله نقدینگی است. برای اینکه شرکتها بتوانند ارزش افزوده خلق کنند و کار را پیش ببرند باید چرخه نقدینگی اصلاح شود. چرا بندی در مجلس مطرح میشود و وقتی صحبت از این میشود که حساب دارو از سایر حساب ها تفکیک شود و به اذعان یکی از نمایندهها جمله انتهایی یک بند که میگوید «تصرف در اموال دارو، تصرف در اموال دولتی است» حذف میشود؟ مصوبهای که بدون این بند به برنامه بودجه برود یک شیر بییال و کوپال است، چگونه میخواهد مطالبات دارو را ارائه دهد؟
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: چرا در بعضی استانها که این موضوع
پیکانپور ادامه داد: ضعف این حوزه این است که تصمیم گیرندگان که باید پای مصوبات بمانند با تاخیر متوجه صدای صنعت و رگولاتوری دارو میشوند. موضوع قیمتگذاری این روزها در ارتباط با شرکتهای دانش بنیان و غیر دانش بنیان به جد در سازمان غذا و دارو مورد پیگیری است. در گزارش دیروز نمایندگان مجلس این موضوع مطرح شد.
او تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد از شرکتهای دارویی ما از قیمتهایی که برای آنها اعلام شده رضایتمندی دارند و تعداد شرکتهایی که رضایت نداشتند طبق نظرسنجی باید بررسی شوند تا مقایسه شود با سال گذشته که کلا چهار ماه ابتدایی سال اصلا قیمتگذاری صورت نگرفت و عزیزانی که باید آن زمان مداخله میکردند، کاری نکردند. امروز شکایت شان جای بررسی و واکاوی دارد چرا با تاخیر یکساله برخی مطالبات باید از زبان نماینده محترم مجلس مطرح شود؛ درحالی که نیاز امروز ما که نقدینگی است هم شاید سال دیگر از زبان آنها مطرح شود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، افزود: اگر وارداتی در حوزه دارو دارد انجام میشود ماحصل همین
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سازمان غذا و دارو دستگاه چاپ پول ندارد، اظهار کرد: عزیزان در مجلس شورای اسلامی الان که بودجه ۱۴۰۳ درحال نهایی شدن است، تمهیدات لازم را درنظر گیرند؛ نه اینکه یک مصوبه خطایی که مالیات بر ارزش افزوده دارو را یک درصد کاهش پیدا کند را بدهند درحالی که مالیات دارو صفر است. سال گذشته این موضوع در پیشنویسها آمده و رفتیم کلی بحث کردیم و ابطال کردیم و مجدد امسال آمده و رفتیم باز هم آن را باطل کردیم.
پیکانپور با بیان اینکه سامانه تیتک یکی از افتخارات نظام است و نمیتوان آن را از بین برد. مدعی شد: برخی عزیزان در حالی شکایت از ضعف سامانه تیتک و نشتی دارو میکنند که در همان حال با ما مکاتبه کرده و از مسیر
پیکانپور ادامه داد: سامانه تیتک محل برنامهریزی است و با اطلاعاتی که به شرکت دانشبنیان میدهد میتواند بهترین برنامهریزی را انجام دهد.
وی افزود: خواهش میکنم عزیزان به کمک صنعت و رگولاتوری بیایند. سال گذشته منفی ۲.۵ درصد رشد حوزه دارو در کشور بود و تنها صنعتی که در کشور سال قبل منفی شد حوزه دارو بود و تا پایان شهریور امسال به مثبت ۵.۱ درصد رسیدیم و بیش از ۷.۵ درصد رشد داشتیم. از طرف دیگر به گزارش بانک مرکزی درحالیکه میانگین رشد صنعت ۳.۳ درصد است اما در حوزه دارو ۱۱.۹ درصد در سال جاری بوده است. با این وجود و تمام سختیها این اتفاقات افتاده است.
او تاکید کرد: اگر قرار است مشکلات حل شود و شرکتهای دانشبنیان بتوانند کار کنند،
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه مشکلات حوزه دارو باید یکپارچه دیده شود، تصریح کرد: اگر قرار بر اصلاح مشکلات و تسهیل کسب و کار حوزه دارو است، تحقق طرح پرداخت بر خط به ذینفع نهایی و پرداخت مطالبات زنجیره تامین در یک زنجیره بسته طبق الگوهای جهانی، باید رخ دهد و بدون حل این مشکلات نظام دارویی همچنان گرفتار مشکلات خواهد بود.